Tämä on Osuuspuutarha


Livonsaaren osuuspuutarha on vuonna 2012 perustettu kumppanuusmaatalousmallilla toimiva osuuskunta, joka tuottaa vihanneksia jäsenistölleen ilman välikäsiä.

Kasvukaudella 2022 jatkamme toimintaa viime vuoden malliin puutarhurivetoisesti sekä viljely-yhteisönä. Osuuspuutarhurina toimii jo vuosina 2018, -19 ja -21 puutarhurinamme toiminut Albert Lalbekov.

Keräämme siis myös viime vuoden tapaan viljelytöistä kiinnostuneista jäsenistä viljelykollektiivin. Suunnitelmana on, että viljelytöistä kiinnostuneet jäsenet voivat osallistua viljelytöihin viime vuoden malliin, mutta päävastuun viljelmästä kantaa Albert.

Tavoitteenamme on tuottaa satoa noin seitsemäänkymmeneen viikottaiseen satolaatikkoon satokauden ajoittuessa kesäkuun lopulta lokakuun puoliväliin. Ensimmäisiin istutuksiin tulee jälleen taimierä Rekolan puutarhalta.

Satolaatikkovaihtoehtoja on entistä enemmän. Tutut vaihtoehdot jokaviikkoinen täystilaus, joka toisen viikon tilaus, lomalaatikkona tunnettu elotilaus, tuplatilaus sekä nyt myös elokuun lopusta alkava syystilaus.

Sadonjakopisteet Livonsaaren lisäksi ovat yksityisissä osoitteissa AskaisissaNaantalissaRaisiossa ja Turussa, Pitkämäessä ViherlassilaKoroisilla pyöräpaja Maailmanpyörä; keskustassa Ocean Spirit Linnankadulla ja Kirjakahvila Vanhalla Suurtorilla. 

Satolaatikon noutoaika on muuttunut aiemmasta ja on nyt keskiviikko-iltapäivässä. Livonsaarella ja Askaisissa lauantai-iltapäivällä.

Sadonjako aloitetaan juhannusviikolla niille, jotka ovat tilanneet jokaviikkoisen laatikon.

satoa

Osuuspuutarhan hallitus

Jyrki Heino, puheenjohtaja

Ville Korpelainen, sihteeri

Hanna Toivonen, tiedottaja

Marika Viitanen, tiedottaja

Irja Aro-Heinilä

Irina Saari

Tero Kuisma

Kristiina Annala

Tuire Rantala