Tämä on Osuuspuutarha


Livonsaaren Osuuspuutarha on vuonna 2012 perustettu kumppanuusmaatalousmallilla toimiva osuuskunta, joka tuottaa vihanneksia jäsenistölleen ilman välikäsiä. Osuuspuutarhalla on luomusertifikaatti, kasvatamme siis luomuvihanneksia jäsentemme käyttöön. Sato kerätään mahdollisimman myöhään ennen jakoa joten se on todella tuoretta, kuin suoraan omasta puutarhastasi.

Kasvukaudella 2024 jatkamme toimintaa viime vuoden malliin. Osuuspuutarhurina toimii jo viidettä kautta Albert Lalabekov.

Järjestämme talkoita säännöllisesti pitkin kasvukautta. Ensimmäisenä on huhtikuussa kylvötalkoot. Toukokuussa istutetaan porukalla sipulit. Kesäkuussa päästään yleensä istuttamaan kaalintaimia. Heinä- ja elokuussa riittää kitkettävää ja sadonkorjuu jatkuu aina lokakuuhun asti. Talkoisiin voivat osallistua kaikki jäsenet perheineen. Tämä on myös kiva tapa tutustua puutarhan toimintaan, joten jos haluat tulla talkoisiin etkä ole vielä jäsenemme, ota yhteyttä sähköpostitse livonsaaren.osuuspuutarha(ät)gmail.com.

Tuotamme monipuolista luomusatoa noin sataan viikottaiseen satolaatikkoon satokauden ajoittuessa kesäkuun lopulta lokakuun puoliväliin.

Satolaatikkovaihtoehtoja supistettiin viime vuoden kokeilun jälkeen. Tutut vaihtoehdot ovat jokaviikkoinen täystilaus, joka toisen viikon tilaus sekä lomalaatikkona tunnettu elotilaus.

Keräämme myös viime vuoden tapaan viljelytöistä ja/tai markkinonnista kiinnostuneista jäsenistä viljely-yhteisön. Ajatuksena on, että yhteisön jäsenet voivat osallistua viljelytöihin omien mahdollisuuksiensa puitteissa puutarhurin suunnitelman mukaisesti. WhatsApp-ryhmän kautta ilmoitetaan, kun pellolla kaivataan lisäkäsiä ja myös kimppakyydeistä Turusta.

Sadonjakopisteet Livonsaaren lisäksi ovat yksityisissä osoitteissa AskaisissaNaantalissaRaisiossa ja Turussa, Pitkämäessä ViherlassilaKoroisilla pyöräpaja Maailmanpyörä; keskustassa Ocean Spirit Linnankadulla ja Kirjakahvila Vanhalla Suurtorilla. 

Satolaatikon noutoaika on keskiviikko-iltapäivällä. Livonsaarella lauantai-iltapäivällä.

Sadonjako aloitetaan juhannuksen jälkeen niille, jotka ovat tilanneet jokaviikkoisen laatikon.

satoa

Osuuspuutarhan hallitus

Tero Kuisma, puheenjohtaja

Minna Pappila, varapuheenjohtaja

Hanna Toivonen, tiedottaja

Ansa Palojärvi

Kristiina Annala

Tuire Rantala