Tämä on Osuuspuutarha


Livonsaaren osuuspuutarha on vuonna 2012 perustettu kumppanuusmaatalousmallilla toimiva osuuskunta, joka tuottaa vihanneksia jäsenistölleen ilman välikäsiä.

Kasvukaudella 2021 jatkamme toimintaa yhdistäen viime vuoden ’viljelykollektiivimallin’ aiempina vuosina hyväksi havaittuun puutarhurin palkkaamisen. Osuuspuutarhurina toimii jo vuosina 2018 ja 2019 puutarhurinamme toiminut Albert Lalbekov.

Keräämme siis myös viime vuoden tapaan viljelytöistä kiinnostuneista jäsenistä viljelykollektiivin. Suunnitelmana on, että viljelytöistä kiinnostuneet jäsenet voivat osallistua viljelytöihin viime vuoden malliin, mutta päävastuun viljelmästä kantaa Albert.

Tavoitteenamme on tuottaa satoa noin sataan viikottaiseen satolaatikkoon satokauden ajoittuessa noin kesäkuun lopulta lokakuun puoliväliin. Ensimmäisiin istutuksiin tuli taimierä Rekolan puutarhalta ja myöhempiin istutuksiin taimia tuli myös Siementarhalta.

Sadonjakopisteet Livonsaaren lisäksi ovat yksityisissä osoitteissa AskaisissaNaantalissaRaisiossaPiispanristillä ja Turussa, Pitkämäessä ViherlassilaKoroisilla pyöräpaja Maailmanpyörä; keskustassa Ocean Spirit Linnankadulla ja Kirjakahvila Vanhalla Suurtorilla. Satolaatikon noutoaika on torstai-iltapäivällä. Sadonjako aloitetaan juhannuksen jälkeen alkavalla viikolla niille, jotka ovat tilanneet jokaviikkoisen laatikon.

satoa

Osuuspuutarhan hallitus

Jyrki Heino, puheenjohtaja

Ville Korpelainen, sihteeri

Hanna Toivonen, tiedottaja

Marika Viitanen, tiedottaja

Irja Aro-Heinilä

Irina Saari

Tero Kuisma

Kristiina Annala

Tuire Rantala