Punajuuripasta

Ainesosat:

300 g kuivapastaa

PESTON TYYPPINEN PUNAJUURITAHNA:

3–4 (500 g) punajuurta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa

PASTAN PÄÄLLE

100-200 g vuohenjuustoa tms.
2 rkl kapriksia

Valmistusohje:

1. Kuori, paloittele ja keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä.
2. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla.
3. Kaada punajuurien keitinvesi pois. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Sekoita punajuuritahna kuuman pastan joukkoon. Murusta päälle fetaa tai vuohenjuustoa. Ripottele päälle kaprikset.

Voit levittää punajuuritahnaa myös leivälle. Käytä tahna heti tai säilytä sitä jääkaapissa. Soveltuu hyvin myös pakastettavaksi

Vastaa